spacerMeny spacer
spacer
   

Kvinner og klær på fyret

Mongolsk klesvisning
Mongolsk klesvisning

- Klesvisning av mongolsk klesdesign på Ryvarden Kulturfyr 
 fredag 07. oktober kl. 19.00

Kr. 150,- inkl. enkel bevertning
Billettar kan kjøpast i Galleri Ryvarden når galleriet er ope.
Utover dette pr. tlf. 951 95 800.

Begrensa tall billettar - så skynd deg. Denne kvelden har mange venta på.

Mongolsk klesvisning 1
Mongolsk klesvisning 1

MOTE FRA MONGOLIA REDDER LIV
UNIK DESIGN
HØY KVALITET
MANGE NYE ARBEIDSPLASSER 

Designmerket Byamba er resultatet av en lang vei fra fattigdom til et stabilt levebrød for landsbykvinner i Mongolia - et av verdens fattigste land. Nå selges klær, tøfler og tilbehør i butikker over hele Norge. Kjøper du disse unike ullproduktene, er du med å redde liv. 

- Jo mer vi selger, jo flere kvinner kan vi hjelpe. Vi har brent for de flotte tova ull- og silkeproduktene siden hun besøkte de lokale håndverkerne i Mongolia første gang i 2002. Der opplevdes nøden på nært i et av verdens fattigste land, der halvparten lever under fattigdomsgrensa. Samtidig så hun hvordan inntektene fra tovingen ga de fattige familiene anledning til å finne et ordentlig sted å bo, kjøpe nødvendige medisiner og sende barna på skole. Siden er det blitt åtte turer til Mongolia, og arbeid fra morgen til kveld for å få varene inn på det norske markedet. Målet er å skape flest mulig arbeidsplasser i Mongolia, samtidig som bedriften går med overskudd. 

Tre ganger minstelønn
Fair Play design i Stavanger er en av butikkene som handler av BYAMBA as.
- Vi kjøper BYAMBA DESIGN fordi dette går rett inn i vårt konsept, RETTFERDIG HANDEL, SPENNENDE DESIGN OG ARBEIDSPLASSER TIL KVINNER I ET AV VERDENS FATTIGSTE LAND, sier Gunn Baustad i Fair Play design.
Kvinnene i Mongolia får betalt tre ganger så mye som minstelønnen i landet. Byamba frir til de etiske bevisste kundene, men vet at etikken alene ikke vil få bedriften til å overleve:
- Det handler om å skape produkter som folk virkelig ønsker å kjøpe. Kvinner kjøper ikke mote bare fordi den er etisk. Det er en tilleggsbonus.

Vi har lagt ned et stort arbeid i å forbedre produktene og gjøre dem attraktive for det norske markedet i design og kvalitet. Både norske og mongolske designere i toppklasse har bidratt.
•-        Jeg vil beskrive klærne vi fører  som vakre og unike med tøft design og   eksklusiv kvalitet, sier Matre. 

MOTESHOW
For at kundene skal føle at de har på seg et eksklusivt plagg, selger Byamba as bare til utvalgte butikker. I dag kan designklærne blant annet kjøpet på lokale designbutikker, på Hadeland Glassverk, turistbutikker, husflidbutikker og gjennom motevisninger. 

   

Søk

Kontaktinformasjon

Ryvarden kulturfyr
Mølstrevåg Postboks 40
5559 Sveio
E-post : ryvarden@sveio.kommune.no
Telefon
: 46906043/53748000

Opningstid
: Galleri og kafé er åpent alle søndager kl. 11-16
Last ned brosjyre
In English
In Deutch
Levert av ACOS AS